woensdag 31 oktober 2012

Gitaaravond in De Klok, 16-2-2013 [UPDATE]

De datum is nog onder voorbehoud definitief: de gitaaravond die Hans 2x per jaar organiseert in "De Klok". Een leuk concept, waarbij leerlingen uit alle groepen, van beginners tot gevorderden, de mogelijkheid krijgen om podium-ervaring op te doen.

maandag 29 oktober 2012

Ze zijn eruit hoor, Mark en Didi [update]

De fracties van VVD en PvdA komen maandag om 9.00 uur bij elkaar om te praten over het conceptregeerakkoord. De onderhandelaars Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) zijn het zondag eens geworden over dat concept.

zondag 28 oktober 2012

Wintertijd

Afgelopen nacht, om 3.00 uur, is de wintertijd ingegaan.
Als zomermens, die tevens een hekel heeft aan kou, is dat altijd een beetje een triest moment. De zomer is nu echt voorbij en we duiken de donkere dagen voor kerst in.


zaterdag 27 oktober 2012

Uit eten, bij de Griek!

Vanavond was het weer tijd voor ons avondje naar de Griek, met Marc en Erna.
Marc en Erna hebben we leren kennen tijdens onze eerste jaren op Lesvos

donderdag 25 oktober 2012

Een dag niet gelachen...

Na een avond als gisteren, ben je weer eens bepaald bij de goede dingen van het leven. Want wat Marco en Rita nu doormaken kan jou en mij vandaag, morgen of volgende week ook overkomen.
Ik heb een redelijk drukke week achter de rug: achterwachtdienst van m'n werk gehad. En dan mopper ik wel eens als die telefoon wéér gaat. In de afgelopen week ben ik drie avonden en een zaterdagmorgen de klos geweest. "Dat heb ik weer", denk ik dan. Maar vergeleken bij de situatie van Marco en Rita is dat natuurlijk helemaal peanuts. Daarom: "Een dag niet gelachen, een dag niet geleefd", zou ieders motto in het leven moeten zijn.
En om alvast te proberen bij een ieder een glimlach van oor tot oor op het gezicht te krijgen, hieronder een reeks leuke woordspelingen:

woensdag 24 oktober 2012

Surpriseparty bij Wok of the King

Vanavond was het dan zover: de surpriseparty voor Marco en Rita. Georganiseerd door de naaste familie. Wij kennen deze mensen via De Ark. Marco heeft in de zomerperiode te horen gekregen dat hij de Ziekte van Kahler heeft.
Een zware periode van ziekenhuisbezoeken, onderzoeken en chemotharapiën volgden. En hij zit er nog middenin: Aankomende week wordt weer spannend.
Maar het gaat heel erg goed. De therapieën lijken aan te slaan en alle onderzoeken en uitslagen zijn tot nog toe zeer positief. Dus, reden om iets te vieren, dacht de familie.


maandag 22 oktober 2012

Amboseli's Heroes

De parkwachters van het Keniaanse olifantenreservaat Amboseli zijn HELDEN!
Ik zag op de BBC opnamen van een reddingsactie van een babyolifant die in een waterput beland was en er op eigen kracht niet uit kon komen.
Deze putten worden door herders gegraven en het schijnt vaker voor te komen dat jonge olifanten hierin terecht komen.

vrijdag 19 oktober 2012

Kerst bij de Intratuin

Vanmiddag waren wij bij de Intratuin. En het was daar al compleet Kerst! Als modelbouwliefhebber ben ik altijd wel gecharmeerd van de kerstdorpen die ze daar bouwen. Maar dit jaar hebben ze bij de Intratuin in Hendrik Ido Ambacht wel heel erg hun best gedaan om er wat moois van te maken. Een compleet Oostenrijks bergdorp, in de sneeuw, met skiliften en al! Heel mooi gedaan. Klik maar eens op de filmpjes, dan zie je wat ik bedoel.

donderdag 18 oktober 2012

Christopher Olson is een totale ...

Kijk, hier wordt ik dus pislink om. Welke hersenloze amoebe verzint zoiets? Hoe haal je het gloeiende-gloeiende-gloeiende in je harses om zebravinken dronken te voeren? Voor wetenschapelijk onderzoek? Met welk doel dan? Om te constateren dat ze dan minder mooi zingen? Zijn jullie wel helemaal lekker? Die beestjes hebben voor de rest van hun leven blijvende schade opgelopen. Door jullie achterlijke onderzoek! Ze hadden 0,8 promille in hun bloed!

dinsdag 16 oktober 2012

Maandagavond Shoarma

Je kent dat wel: Maandag, de eerste werkdag van de nieuwe week en het was harstikke druk op het werk. Je bent moe, in de auto op weg naar huis en denkt na over het avondeten.
Patat? nee, moet gaan ik halen, 't is vies weer, geen zin in.
Pizza? nee, geen trek in.
Chinees? nee, harstikke druk bij de afhaal, laat maar.
Maar ja, wat dan wel?

zondag 14 oktober 2012

Oh, what a night

Een nummer van  The Four Seasons, een grote hit uit 1963. Een nummer wat nogal eens gebruikt wordt in aankondigingen om een bijzondere weekendgebeurtenis aan te kondigen.

donderdag 11 oktober 2012

't Kan vriezen en 't kan dooien

De eerste wintervoorspellingen beginnen op internet te verschijnen. Ik vind het altijd een beetje 'Pelleboer-voorspellingen'. Die klopten namelijk ook bijna nooit. Wat niet wegneemt dat Jan Pelleboer een prachtige historische figuur is.
In ieder geval: heel Friesland én Piet Paulusma houden zich nu al zenuwachtig bezig met dé allesomvattende levensvraag: Wordt de komende winter 2012 - 2013 streng, kunnen we wellicht een Elfstedentocht tegemoet zien. Of wordt het weer een ouderwetse Nederlandse kwakkelwinter?  Diepe zucht.

dinsdag 9 oktober 2012

Een zwaan heeft maar eenmaal lief

Vandaag zijn wij 20 jaar getrouwd. Aan de reacties om me heen te merken, schijnt dat tegenwoordig een hele prestatie te zijn.
Ter illustratie: van de groep vrienden van vroeger, zijn wij zo'n beetje de enigen nog die én nog bij elkaar én samen ook nog heel gelukkig zijn.
Een paar jaar geleden zij iemand ons tijdens onze vakantie, dat ze het zo mooi vond dat we na al die jaren nog steeds hand-in-hand liepen.
Twintig jaar geleden stonden er 2 zwanen op onze trouwkaart. Daarom, hieronder een gedicht wat me sinds die trouwdag altijd bij is gebleven.

donderdag 4 oktober 2012

De Smartphonezombie

Een persoon die voortdurend gericht is op zijn of haar smartphone, de omgeving negerend en in het bijzonder andere mensen.
De wereld is er tegenwoordig vol mee. Als ik ’s middags vanuit mijn werk met de stadsbus richting Kirstie’s werk reis om haar daar op te halen, zit die hele bus vol met smartphonezombies. Je valt bijna uit de toon als je niet wezenloos naar je smartphone zit te staren. Ongelofelijk.

dinsdag 2 oktober 2012

De "K" is weer in de maand

Ik ben een bourgondiër. En een rasechte. Ik hou van warme gezelligheid en lekker eten. Wat dat betreft is het najaar een mooie opmaat naar een bourgondische winter. Je moet gedurende die donkere periode van het jaar toch de gezelligheid een beetje binnen zoeken. Want gaan zitten griepen dat de zomer weer voorbij is, dat schiet niet op. Dan wordt het een lange winter. Je kunt er beter wat van probereren te maken; het glas is in die zien altijd nog halfvol en niet al half leeg.
Die geur van appeltaart, kaneel, draadjesvlees en kruidnagels in huis; kenmerkende geuren voor de winter. En dat heeft toch ook wel z'n charme. Afgelopen weekend kreeg ik de kriebels weer. De kriebels om weer eens wat lekkers de te koken, want de de "K" is weer in de maand, de "K" van koken.

Thuiswerkbonus & Kort Studeerbeloning

Cartoon, uit de metro van vandaag, dinsdag 2 oktober 2012: