vrijdag 30 november 2012

De kerstboom staat weer (eens)

Sinds vandaag staat de kerstboom weer in huis, na 2 jaar afwezigheid. We hadden er dit jaar wel weer zin in om hem neer te zetten. Zo in de decembermaand de kerstboom in huis is toch wel gezellig.
Jaren geleden kregen we deze boom van m'n schoonouders. Ze konden hem zelf niet meer kwijt in de huiskamer. Het is echt een schitterende boom, maar wel groot. En dat was dus ook een beetje de reden dat we hem niet meer neerzetten.
Maar, dit jaar heb ik hem verkleind. De stam bestaat uit twee delen plus de top. Ik heb gewoon 1 deel weggelaten, zodat we nu een mooie maat boom hebben staan. Dat we dat nooit eerder bedacht hebben!

donderdag 29 november 2012

Met Saartje is alles weer goed

grrrr! moet je een bijt?
Vandaag moest Saartje - waarschijnlijk voor de laatste keer - voor controle naar de dierenarts. De afgelopen week zagen we haar per dag opknappen. Ze werd met de dag tieriger en de eetlust nam zienderogen toe! De laatste paar dagen krijgt ze zelfs 2 x per dag te eten: 's ochtends en 's avonds. Want als we 's avonds thuis komen, is haar bak zo goed als leeg!

woensdag 28 november 2012

Respect moet je verdienen!

Na de berichtgeving over de verhoging van de verkeersboetes, dringt zich toch steeds nadrukkelijker de vraag op:
Hoe kunnen wij in vredesnaam nog langer respect opbrengen voor de politie?
Ik doe mijn best, maar het begint zo langzamerhand behoorlijk lastig geworden. Waarom? De beelden spreken voor zich. Na het zien ervan ben je er toch helemaal klaar mee?

dinsdag 27 november 2012

Weerbeoordeling lange termijn

Beoordeling door meteoroloog
Geldig van donderdag 29 november tot dinsdag 11 december

maandag 26 november 2012

De Koning van de Winter [UPDATE]

Heeft de herfst z'n Ambassadeur, zo heeft de winter zijn Vorst. Eind november komt in zicht en dan gaat het kerst- en winterbierseizoen weer beginnen. Voor mij als bierliefhebber iets om weer naar uit te zien. Zoals ik al eerder schreef: de winter hoeft van mij niet. Maar, als het dan toch zo nodig winter moet worden, dan kunnen we maar beter het beste ervan maken.

zondag 25 november 2012

Laatste zondag van het Kerkelijk Jaar

Vandaag is het de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Ik vind dat altijd de meest sombere zondag van het jaar. Alle overledenen worden voorgelezen en kaarsen worden gebrand.
Ik weet het niet, aan de ene kant vind ik de symboliek erg mooi. Maar ik wordt er altijd een beetje triest van. Allemaal verdriet om je heen in de kerk. Ik kan er niet goed tegen. Je wordt op zo'n zondag maar weer eens bepaald bij de eindigheid van het leven, maar dat je tegelijkertijd ook blij mag zijn met de tijd die je gegeven is.
Voor vandaag zijn er 17 families uitgenodigd. Dat betekent dat er het afgelopen jaar 17 mensen zijn overleden. Dat vind ik een hoop.
Piet heeft gevraagd of wij met de muziekgroep "Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw" willen spelen. Het lijkt zo'n eenvoudig, kinderlijk lied. Maar ga de tekst maar eens lezen. Ik denk er anders over.

zaterdag 24 november 2012

Flash op de iPad

Mij bereiken berichten dat mensen met een iPad de filmpjes op mijn blog niet kunnen afspelen. Dat klopt ook, want een iPad ondersteund geen "flash". Flash is het bestandsformaat waarin de filmpjes op dit blog opgeslagen worden. Maar een iPad begrijpt dat dus niet en kan er niet mee omgaan. En dus zie je de filmpjes niet.
Ik vind dat een beetje een miskleun van Apple, want flash is een van de meest gebruikte formaten als het gaat om filmpjes afspelen op internet.
Ik ben eens gaan rondneuzen en kwam onderstaand artikel tegen. Daarin staat beschreven hoe je die filmpjes toch kunt afspelen op de iPad. Met dank aan macfreak.nl.

vrijdag 23 november 2012

Pas op! Struikrovers!

Nee, dit is GEEN vogelspotter!
We hebben in Nederland de hoogste boetes van West-Europa, en zo’n leidersrol moet je vast houden natuurlijk! Daarom doet het Ministerie van Veiligheid en Justitie er per 1 januari 2013 nog een schepje bovenop.
Koo$ $p€€ zal wel trots zijn!

Weerbeoordeling lange termijn

Beoordeling door meteoroloog - Geldig van zondag 25 november tot vrijdag 07 december

donderdag 22 november 2012

"Zit daar soms een kat in ofzo?"

Deze week was spannend. Spannend voor ons, maar zeker zo spannend voor Saartje, ons konijntje.
Het is ook niet voor niets dat het deze week wat stil is op het blog. Ik had niet echte de behoefte om ergens over te schrijven. Wij maakten ons nl. grote zorgen. Aan aan het begin van de week vreesden wij echt het ergste.
Ik zag mezelf echt al graven in de tuin....

zondag 18 november 2012

Kinderverjaardag

Afgelopen donderdag werd de jongste dochter van m'n zus en zwager, Rosalie, alweer 5 jaar. Wat vliegt die tijd toch, want ik zie ze nog zo als pasgeboren baby in de wieg liggen. Ze loopt nu als een echt dametje rond met een feestjurk en mooie roze feestelijke schoenen. En trots op haar verjaardagscadeau: een Baby Born.

zaterdag 17 november 2012

Sinterklaas is weer in het land

Sinterklaas is weer in het land. Samen met zijn Zwarte Pieten kwam hij zaterdag aan in Roermond. Duizenden kinderen waren met hun ouders naar de Vismarkt gekomen om de Sint welkom te heten.

donderdag 15 november 2012

Eten bij de Satebar in Rotterdam

Vanavond zijn we met de collega's wezen eten bij de Satebar, in de Witte de Withstraat in Rotterdam.
Op uitnodiging van één van onze collega's zijn we met elkaar een hapje wezen eten en drinken, bij wijze van kennismaking en een soort van teambuilding.

woensdag 14 november 2012

Weerbeoordeling lange termijn (16/11 - 28-11)


Hebben wolken 's morgens rode randen,
altijd is er wind en nat voorhanden.

Rood voor zunne (opkomst),
is regen voor de avond.

's Morgens de lucht rood,
's avonds plomp in de sloot.

dinsdag 13 november 2012

Guusje Nadorst en de Nivellering

"Nivellering, dat is toch als het promillage alcohol in je bloed gezakt is tot het niveau waarop je weer mag autorijden?"

maandag 12 november 2012

De puinhopen van Rutte II

Diepe zucht! Begrijpt nou echt helemaal niemand dat de opeenstapeling van lastenverzwarende maatregelen en toenemende inkomensonzekerheid desastreus gaat uitwerken op de economie? De consumentenbestedingen zijn al heel lang onder de maat en dat gaat zo alleen maar nog erger worden. De middenklasse en het MKB, samen de ruggengraat van de Nederlandse samenleving, zijn niet bestand tegen een verdere achteruitgang. De neerwaartse spiraal van faillisementen, kostenreducties, en ontslagen wordt zo alleen maar verergerd!

zondag 11 november 2012

Spijker - Kop - RAAK! Knoeiers!

Hieronder, integraal overgenomen van de website van dagblad Trouw, de column van vandaag door Sylvain Ephimenco: Spijker, kop, raak. Ik heb daar niets aan toe te voegen of op af te dingen. De column is getiteld "Knoeiers". Hieronder de tekst. 

Vogelpindakaas: het is ontdekt!

Vorige week, schreef ik over het pindakaas-vogelhuisje. Zeker tot afgelopen donderdag, zo'n 4 dagen dus, heeft het geduurd. Maar de vogeltjes hebben het huisje ontdekt!

vrijdag 9 november 2012

Windows 8: Wij zijn over!

Sja. Je bent ICT-er of je bent het niet he? Sinds vandaag zijn wij over op Windows 8. Aanvankelijk was ik wat sceptisch over dit besturingssysteem en moest er eigenlijk niet zoveel van hebben, maar ik was aan de andere kant toch wel nieuwsgierig. Ik heb er eerst eens een dagje mee gespeeld, in een virtuele omgeving en raakte steeds enthousiaster. En dan komt alles ineens in een stroomversnelling en ben je binnen een dag om!

dinsdag 6 november 2012

Brand in zorgboulevard Rotterdam

In Rotterdam-Zuid is gistermiddag brand uitgebroken in de zorgboulevard Medimall naast het Maasstad Ziekenhuis op de Haastrechtstraat. De brand werd gemeld door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond aan NU.nl.

zondag 4 november 2012

Help de vogels een handje in de winter

Ruim een jaar hebben wij nu vogels in huis, 4 zebravinkjes, sinds september 2011. Daardoor zijn we nog meer betrokken bij de vogels die in de vrije natuur leven en hun eigen kostje bij elkaar moeten sprokkelen. Nu hebben de vogeltjes die in de tuinen en tussen de huizen leven het een stuk makkelijker dan die in de bossen e.d.. Maar toch, de vogelbescherming vraagt niet voor niets om de vogels bij te voeren in de winter.

zaterdag 3 november 2012

M'n schoonvader is vandaag jarig (71)

Broekie
Kirstie's vader, m'n schoonvader viert vandaag z'n 71e verjaardag. Een drukke dag vandaag! Vanaf 11.00 uur komt de verjaardagsvisite en dat gaat de hele dag zo door. Leuk en gezellig!

vrijdag 2 november 2012

Kerst bij Intratuin Enschede

Vanmiddag waren wij bij intratuin Enschede. Vorige week schreef ik over de Intratuin H.I. Ambacht en dat de kerstafdeling daar zo mooi was. Maar ook in Enschede hebben ze hun beste beentje voorgezet om er iets moois van te maken!