Terug in Nederland, begon de speurtocht naar deze lekkernij bij diverse supermarkten. Maar helaas, nergens te vinden (ehhhh, EU?). Zelfs niet in onze uitgebreide Turkse supermarkt. Een winkel waar normaal gesproken wel het een en ander aan Griekse producten te vinden is.
Sja, en nu? Zelf maken dan maar, want het recept is heel makkelijk. En de ingrediënten zijn heel gangbaar, dat dan weer wel:
- feta, 200 gr.
- griekse yoghurt, 150 gr.;
- citroensap, 1,5 eetlepel;
- spaanse peper, 2 stuks;
- olijfolie, 5 eetlepels
En zo maak je het:
- bak de pepertjes kort in olijfolie en laat ze afkoelen;
- verkruimel in een beslagkom de feta met een vork;
- haal de schil van de pepertjes af (na het bakken gaat dit heel makkelijk) en maal ze fijn in een blender of met de staafmixer;
- doe de pepertjes, de griekse yoghurt, citroensap en de olijfolie in de beslagkom bij de feta;
- vermeng het geheel (liefst met een vork) tot er een smeerbaar geheel ontstaat. Indien nodig nog wat Griekse yoghurt toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten