vrijdag 2 augustus 2013

Onze vakantie is begonnen!

En weer is er een jaar voorbij gegaan. Onze vakantie is begonnen. En we zijn er allebei hard aan toe. Meer dan ooit, lijkt het. Zowel Kirstie als ik hebben ons het afgelopen jaar weer van alles en nog wat moeten laten welgevallen op ons werk. Maar deze 3 weken zijn van ons. Flinke vent die ons dat afpakt!
Afgelopen nacht begon onze vakantie, toen we rond 00.30 uur thuis wegreden. Met als gevolg dat we natuurlijk veel te vroeg op Schiphol waren. Maar dat had wel als voordeel dat we gewoon op P3 konden parkeren, in mum van tijd onze koffers ingeschecked hadden en zo door de douane heen waren. Deze keer zonder gezanik. Want om het gezeur van vorig jaar heb ik m'n gitaar thuis gelaten.

Rond kwart o ver 2 zaten we aan koffie met een broodje. Daarna nog een rondje Schiphol , langs de veel te dure winkels en daarna naar de gate.

De geplande vertrektijd was 5.30 uur , maar het werd 5.27 uur. En om 9.35 uur, Lesvos-tijd, landden we, na een stevige landing op ons zo geliefde Lesvos. De koffers kwamen zo'n beetje als eerste op de band. Daarna langs Dolf om ons te melden en de bus in.

Rond 12.30 uur zette de bus ons af bij Elpiniki, alwaar ons een hartelijk welkom wachtte door Kostas en oma Elpiniki.

Marc en Erna hadden al twee bedjes voor ons geannexeerd, dus we konden zo aanschuiven. De rest van de middag hebben we bijgepraat en vooral veel geslapen in de schaduw. Dolf vertelde in de bus dat sinds gisterenavond de meltemi weer opgestoken is. Die wind maakt het bijzonder aangenaam, maar 't is wel oppassen geblazen, omdat íe nogal vlagerig is.

Rond half 5 zijn we naar het huisje gegaan voor een kop koffie. Nog even geskyped met het thuisfront en dat ging goed.

Bij het huisje lopen 2 katten rond, waarvan we sterk het vermoeden hebben dat het "de hooligans" van vorig jaar zijn. Een grijze en een gecyperde kat. Zo te zien is et familie van elkar, want ze zijn continue samen. Leuk! Dat gaat natuurlijk weer 2 dagen goed. En dan kan ik die hongereige blikken niet langer meer aanzien en koop ik katten voer voor ze. En sardientjes.

Maar nog geen half uur later is de liefde over: uit het niets haalt die (grijze) kat uit naar Kirstie. Precies naarhaar linkerhand. De kat heeft een emmer water over zich heen gekregen: opzouten.

Rond half 8 zijn we gaan douchen en daarna op naar die allereerste pita gyros bij Friends. Onderweg er naartoe zagen we dat in de oude winkel van Maria (Nikos' vrouw) een autoverhuur zit. En aan het begin, naast de bioscoop, zit een nieuwe ijs/koffietent. Zo te zien nieuw gebouwd. Zag er leuk uit.

Het weerzien bij Friends was leuk. Kyriakos begroette ons met zijn altijd vriendelijke glimlach. En dan, die eerste pita he.....

Daarna zijn we nog even naar Lisa gelopen, kort gepraat, daarna langs de supermarkt en weer terug naar het huisje. We hebben nog wat gedronken en zijn toen gaan slapen. Het was een lange dag geweest. Maar het was het waard! Onze vakantie is begonnen!

όνειρα γλυκά!

Ons handgeschreven vakantiedagboek lezen?
Klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten