woensdag 5 september 2012

Als de goden ons echt haten....

...spreekwoordelijk gezien dan he? Dan wordt de PvdA bij de aankomende verkiezingen de grootste en Samsom de nieuwe Minister-President.

Dinsdagavond was het Carré-debat. Ik heb vanavond nog eens de moeite genomen het een en ander terug te kijken en commentaren te lezen. Ik schreef eerder al dat verkiezingstijd me niet zoveel doet. Maar door de aanzwellende mediahype rondom de Grote Redder des Vaderlands Samsom en zijn PvdA, werd ik toch nieuwsgierig.
Maar reden tot vrolijkheid is er bij mij niet. Er doemt bij mij echt een schrikbeeld op. Het schrikbeeld van een regering waarin de PvdA gaat deelnemen als grootste partij. Ons land gaat dan echt naar de knoppen.
Margaret Thatcher zei het al: “Socialism is Great — until you run out of other people’s money,”

De media, met de Staatsomroep voorop,  is druk doende Samsom naar voren te duwen, heilig te verklaren en hem nu al tot winnaar uit te roepen. Het moet heerlijk zijn voor de PvdA, te weten dat vooral de Publieke Omroepen zich opstellen als hun partij-medium. Gratis propaganda, wat wil je nog meer?

Wat mij betreft is Samsom echter de grote morele verliezer van het Carré-debat gisterenavond. Notabene aan het einde van het debat nodigde hij het ex-juntalid Zorreguieta uit om vooral naar Nederland te komen! Tienduizenden verdwenen Argentijnen tijdens de Vuile Oorlog zijn ondergeschikt aan zijn welhaast onverzadigbare honger naar het regeringspluche.

Samson heeft een kunstje geleerd: kernfysica. Maar van alle andere zaken zoals economie heeft hij volgens mij totaal geen kaas gegeten. Ik vind het een absolute clown, deze man.
En dan hebben we nog het dubieuze verleden van deze ex-Greenpeace-activist. Dat zou - als je het mij vraagt - sowieso al een reden zijn waarom hij totaal ongeschikt is. Ze hebben daar bij de PvdA nogal eens "Schande!" geroepen naar Geert Wilders. Maar zelf kiezen ze een lijsttrekker wiens verleden ook niet geheel smetteloos is. Nee, dat zal een goede uitstraling geven naar het buitenland...
Daarnaast heeft de PvdA ook nog eens een bioloog als financieel woordvoerder. Dus, vertrouwen wij straks de aanpak van de financiële crisis toe aan een kernfysicus en een bioloog? Dat is ook meteen het grote probleem met een vertegenwoordigende democratie: dat je idioten de macht geeft om je land te verwoesten.

Verwijzend naar het plaatje bij dit onderwerp: Maandverband heeft die gekke geleerde volgens mij wel nodig. Met al die uitgerangeerde PvdA politici die via een mooie sociaaldemocratische constructie werden ondergebracht in de besturen van publieke werken zoals scholen en woningbouwverenigingen. Die vervolgens volgeladen met een vette Balkenende-norm het publieke geld over de balk flikkerden.
Het leukste is nog dat hij samen met Buma, Verhagen en Arrogander in koor riep dat Rutte een premier onwaardige opmerking had gemaakt in het afgelopen debat, over het stoppen van de financiële steun aan Griekenland. Staat er woensdag plotseling met grote koppen in de krant dat de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble hetzelfde zegt. Hahaha!

Ik stel vast dat PvdA-ers en masse en georganiseerd op Diederik stemmen na elk debat (VVD-ers doen overigens hetzelfde met Rutte). En dat waarschijnlijk, naar goed socialistisch gebruik, rooie Maurice en z'n kornuiten de PvdA kunstmatig de lucht in peilen (en de PVV kunstmatig laag peilen).
Ik denk dat de belangrijkste reden dat Samsom nu als kandidaat-premier naar voren geduwd wordt is, dat de PvdA via omroep-collaborateurs en door peilingen uit ondoorzichtige steekproeftrekkingen, de boel grootschalig flest.

Tevens vind ik dat Diederik overkomt als een humor- en charismaloze zak hooi. Het standpunt van de PvdA over welk onderwerp dan ook, is mij volslagen onduidelijk en dat komt vooral door de enorm saaie uitstraling van Diederik.
Samsom kijkt deze hele campagne al de wereld in met de doortastende doch gevoelige blik van een acteur die de Betrouwbare Grote Leider speelt. Zoals Ronald Reagan in z'n beste jaren. En de Nederlandse bevolking trapt er massaal in.
Terwijl de geschiedenis ons toch heeft geleerd dat we beter niet op de PvdA kunnen stemmen. Of zijn we den Uyl, Kok, Melkert, Bos en Cohen soms al vergeten?
En de puinhopen die ze achter gelaten hebben?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten