dinsdag 18 september 2012

Goede gezondheid, geen verdienste!

Boosmaker van de dag:
Zorgverzekeraar Menzis biedt klanten korting als ze er voor kiezen gezond te leven. Op die manier kunnen ze punten sparen en daarmee bijvoorbeeld jaarlijks 35 euro van het eigen risico betalen.

Zijn ze daar soms van de pot gerukt bij Menzis? Ik had al geen hoge pet op van deze zorgverzekeraar, maar nu is het echt over en uit. Hoe durven ze? Alsof gezond leven een garantie biedt op een goede gezondheid. Alsof een goede gezondheid iets is wat je kunt verdienen.
Het is triest met je gesteld als je zo redeneert. En hoe zit het met de mensen die niet gezond leven? Wie bepaalt dat? Controle? Vragen, vragen, vragen...
Menzis zegt uit te gaan van vertrouwen, en ze controleren u niet op jokken. Maar in ‘t AD zegt Menzis-baas en zwaargewicht nevenactiviteiten Roger van Boxtel (D66) het volgende: “Wellicht dat we in de toekomst steekproefsgewijs wat controles gaan doen”. Zozo. En, hoe gaan we dat dan doen, Roger? Worden we dan op zondagochtend om 5.00 uur geconfronteerd met bonzende Menzis-controleurs aan de deur? Komt er een Menzis-kliklijn: M.O.L.A? Meld Ongezond Leven Anoniem?
Het gaat echt de verkeerde kant op met ons zorgstelsel. Vroeger één van de beste ter wereld en in een paar jaar afgebroken. Met dank aan Hans Hoogervorst. Bedankt nog, Hans. Gelukkig hoef jij je geen zorgen te maken over die hogere zorgpremie en over de verhoging van het eigen risico naar € 350,=.
He Hans? Met je € 420.000 per jaar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten