woensdag 26 juni 2013

Griekenland vakantieland in de lift!

Het Nederlandse publiek heeft Griekenland verkozen tot de beste vliegvakantiebestemming binnen Europa. Een flinke opsteker na een jaar waarin de crisis goed voelbaar was…


Vorig jaar lieten veel toeristen Griekenland links liggen, maar sinds een paar maanden trekt de interesse weer aan.
Eleni Skarveli van het Grieks Verkeersbureau is opgelucht en uiteraard dolblij met de award van reissite Zoover. “De boekingen lopen weer flink door, ons land maakt zich op voor meer dan 700.000 Nederlanders dit jaar.”


De financiële crisis en bijbehorende onrust in het land zorgden voor een daling van het aantal lange vakanties naar het mediterrane land, maar in 2012 groeide het aantal boekingen weer aanzienlijk, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In 2012 werden er 637.000 lange vakanties geboekt naar Griekenland. Dat is nog altijd minder dan tijdens de topjaren 2007 en 2008 (730.000), maar een stuk meer dan de 588.000 van 2011.

In 2013 is het aantal vliegvakanties naar het land opnieuw met zo'n 9 procent gestegen, zien ze bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). Ook TUI Nederland, waar onder meer Arke, Kras en Holland International onder vallen, herkent de opleving. „Er was een duidelijke daling toen er veel onlusten waren in het land, maar nu is dat uit het nieuws verdwenen en trekt het aantal vakanties snel weer aan”, aldus een woordvoerster van TUI. „Griekenland is voor Nederlanders een heel acceptabel vakantieland, dus zodra de zorgen verdwijnen, gaan mensen weer.”

Met de stijging van 9 procent „staat Griekenland weer in de top 3 van vliegbestemmingen, samen met Turkije en Spanje”, aldus een woordvoerster van de ANVR. Overigens is het aantal boekingen voor deze zomerperiode over de hele linie vooralsnog iets lager dan vorig jaar, weet zij. Het aantal geboekte vliegvakanties is echter ongeveer gelijk gebleven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten