maandag 17 juni 2013

Ticket to the tropics

Na drie jaar winter afgewisseld met lange perioden van herfst is een tropisch woeiding onderweg naar Nederland. En dat gaat voor twee hele dagen, vooral woensdag, onze Zomer 2013 worden. En dan meteen overcompenseren natuurlijk. Niet een beetje zomeren, nee, een recordbrekende hittegolf gaat Nederland smeltend tot stilstand brengen.
Al het asfalt smelt dus de strandfiles zijn episch lang en plakkerig. Er is sprake van Hittestress kracht 5, met gevoelstemperaturen tot 38 graden! Perenijsjes raken overal uitverkocht. Treinverkeer gaat ook falen. Want de antivries-verwarming van de wissels staat vast nog aan, leer mij de NS kennen, dus die worden gaargesudderd. Net als de forenzen in de Intercity die daardoor strandt in een weiland.Maar ja, zomer is zomer. Eindelijk weer buiten eten in de tuin. Eindelijk weer inkomsten voor alle bijna-falliete strandtenthouders en ijssalons. Eindelijk weer dakkie open in de auto. Eindelijk weer met een kleedje in het park een hondenpeopvrij plekje zoeken. Eindelijk weer BBQ-gehannes met salmonellaspiesjes en knoflooksaus. Eindelijk weer op het terras zitten tot sluitingstijd zonder verschroeide wenkbrauwen van de terrasverwarmer. Eindelijk weer een supermarkt binnenlopen en het er aangenaam verkoelend vinden. Wees er klaar voor. Trek de RayBan uit het vet, doe je haar nonchalant, verlaat het pand niet zonder 12 liter water, denk om uw medemens als u korte broeken of sandalen overweegt en ga dinsdag en woensdag voor de maximale zomerbeleving.


En.......na een allesverschroeiende werkweek kunnen we aankomend weekend weer met glühwein bij de centrale verwarming zitten.

Met dank aan geenstijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten