zondag 1 september 2013

Labor Day Weekend

Het Labor Day Weekend, het eerste weekeinde in september, wordt wel beschouwd als het onofficiële einde van het zomerseizoen. Dat gegeven maakt me altijd een beetje melancholisch.
Labor Day is een feestdag in de Verenigde Staten en Canada, gehouden op de eerste maandag, morgen 2 september 2013,  in september, ter ere van arbeiders. De eerste vieringen zijn terug te voeren op een parade die op 5 september 1882 in New York City werd gehouden door de Knights of Labor vakbond. Sinds 1887 is het een jaarlijks terugkerende feestdag.

Een feestdag ter ere van arbeiders. Neerbuigend klinkt dat eigenlijk, arbeiders. Bah, wat een rotwoord. Ik zou het liever 'werkenden' willen noemen. Want dat zijn wij sinds de afgelopen week ook weer. Na een periode van bijna 4 weken ongebreidelde vrijheid: eten en slapen wanneer je dat wilt en verder zo vrij als een vogeltje. Doen en laten wat je wilt, weg met de regelmaat, de waan van de dag: Morgen zien we wel weer. Het is gedaan daarmee en we zullen weer een jaar aan de slag moeten voordat we die vrijheid weer hebben.

Afgelopen week viel zwaar, voor ons allebei. Je springt tenslotte als het ware op een voorbijrazende trein. Niks rustig aan beginnen, maar gelijk de eerste werkdag vanaf 7 uur in de hoogste versnelling.
Die zware eerste week zit erop. Morgen beginnen we aan de tweede en zijn we vergeten dat we op vakantie zijn geweest. Alsof we niet weg geweest zijn. En daarom, om ons te herinneren aan die heerlijke vakantie, heb ik in de vitrinekast in onze huiskamer één glasplaat ingericht met vakantieherinneringen. Zodat we niet vergeten waarvoor we het ook allemaal weer doen...

Ω Λέσβου, πανέμορφο νησί του Αιγαίου, μας λείπεις ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten