maandag 27 augustus 2012

Wie zal dat betalen?

Ik schreef het van de week al: Over werknemers die de rekening mogen betalen.
Afgelopen week stond op de website van Rijnmond TV te lezen dat een deel van de patiënten van ons ziekenhuis die besmet waren, schoon zijn verklaard en dat een deel nog onder controle blijft.

Het ziekenhuis heeft mede door de hele affaire 2011 met verlies afgesloten. Er is geen sprake van ontslagen, maar er wordt bezuinigd op materialen als schorten en handschoenen door het collectief in te kopen. De patiëntenaantallen zijn sinds de uitbraak teruggelopen. Inmiddels is de rust weergekeerd en komen patiënten langzaam weer naar het Maasstad toe. De totale financiële schade bedraagt ca. 8-9 miljoen euro.

Vanmorgen zag ik een mail van onze directeur, Anton Westerlaken, waarin hij ons uitnodigt voor een informatiebijeenkomst. Doel is om het personeel bij te praten over oorzaak en mogelijke oplossingen, wat de aanpak is en wat dat van iedereen vraagt.
Het zal mij benieuwen wat er voor oplossingen aangedragen worden. Anders weet ik er nog wel een paar. Cryptisch omschreven: het lijkt wel een duiventil.

Op meer plekken in de zorg heerst onrust. Zo worden bij Rivas mensen van de huishoudelijk dienst ontslagen. En in het IJsselland Ziekenhuis gaat het ook niet erg lekker. Of het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Ook daar worden 150 banen geschrapt.
Wat dat betreft mogen wij dan nog niet klagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten