donderdag 27 december 2012

Derde Kerstdag


Kerst 2012, het is weer voorbij.
We hebben fijne dagen gehad, in Boekelo. Want we waren weer eens bij m'n schoonouders om kerst te vieren. De laatste keer was dat in 2009.

Maandagavond bezochten we de kerstnachtdienst in Usselo. Het was een druk bezochte dienst, die opgeluisterd werd met trompet en koorzang. En vooraf, bij de ingang van de kerk, werd op de midwinterhoorns gespeeld, bij de vuurkorven. Een typisch Twents gebruik; op kerstavond hoor je door heel Twente dat kenmerkende geluid van midwinterhoorns en dat geeft altijd een mooie sfeer.
Lekker gegeten hebben we ook: Een voorafje met meloen en parmaham, als hoofdgerecht een beenham in honing-mosterdsaus. Met stoofpeertjes, haricoverts, aardappelcroquetjes en aardappelrozetjes. En als toetje: IJs.
We hebben er heerlijk van gegeten. Vooral de beenham, die was verrukkelijk. Die had bijna 2 uur in de oven gestaan en was mooi gaar geworden.

Gisterenavond laat waren we weer thuis. En da's ook lekker, weer op je eigen bank in je eigen huis.
Aankomende week zij we nog heerlijk vrij, maar heel rustig wordt het niet: er staat van alles en nog wat op het programma. Maar daar schrijf ik de komende dagen meer over.

Deze derde kerstdag staat in het teken van rust. Lekker thuis, niet teveel gedoe en lekker bijkomen en nagenieten van de feestdagen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten