vrijdag 28 december 2012

Vierde Kerstdag

Vandaag stond in het teken van huiselijke gezelligheid, bij onszelf en vrienden.
We hebben - om te beginnen - heerlijk uitgeslapen, eindelijk weer eens echt: tot half 11! Dat is echt heel erg lang geleden! Kirstie lag nog heerlijk te knorren toen ik onder de douche stapte.

Na de koffie ben ik de deur uit gegaan, naar de Makro. Onze printer staat op het punt de geest te geven. Er komen steeds mysterieuzere geluiden uit het apparaat: ratelen, piepen. En als je een scan of kopietje maakt ziet dat er ook niet meer uit. Vorige week heb ik een keer de stekker eruit getrokken omdat er een typische lucht uit kwam. Geen brandlucht of rook, maar meer een luchtje van verschroeiend rubber. Sja, dan weet je het wel he? Einde oefening dus.

De Makro had toevallig deze week printers in de aanbieding. De keuze viel op een Epson (XP-205 207 Series, voor de techneuten onder ons). Trouwens, die dingen krijg je ook bijna cadeau tegenwoordig he? Dit exemplaar koste, incl. BTW, 48 euro! Moet je kijken wat je vroeger voor een printer betaalde: 200, 300 euro, zomaar. Waarschijnlijk ben ik meer kwijt aan nieuwe cartridges als die op zijn. En dat zal de truc ook wel zijn: Printer bijna voor niks en vervolgens dik verdienen aan de inkt.

Toen ik terugkwam zijn we boodschappen gaan doen. We gaan eigenlijk altijd naar de Jumbo in Ambacht. We vinden dat een fijne en overzichtelijke winkel. Omdat we vakantie hebben, hebben we onzelf eerst getrakteerd op een lekker broodje bij Délifrance: Kirstie een baguette met brie, geitenkaas, pijnboompitjes en honing. Ikzelf nam een baguette warme beenham met honing-mosterdsaus. Na deze heerlijk traktatie hebben we onze boodschapjes gedaan en zijn weer naar huis gegaan.

Aan het einde van de middag zijn we naar John en Angie gegaan. We hebben hen leren kennen in De Ark en hebben een leuke klik met elkaar. Angie en Kirstie hebben veel contact met elkaar over de Kinderkerk in de Ark. En John en ik zijn gitaarmaatjes in de muziekgroep.
Ze hebben ons uitgenodigd voor een gezellig avondje bij hen thuis: wat drinken en daarna gezellig samen eten. Wij zouden voor de wijn zorgen: het werd een Chianti Riserva 2008.


En gezellig werd het zeker. John en ik zaten samen gitaar te spelen, terwijl Kirstie en Angie gezellig samen zaten te kletsen, over van alles en nog wat.
Later gingen we aan tafel om gezellig wat te eten met elkaar. Angie en John hadden hun uiterste best gedaan om er wat leuks van te maken en die inspanning was niet voor niets geweest!
Vooraf hadden we toast met geitenkaas uit de oven op een bedje van rucola, met warme honing.
Als hoofdgerecht kregen we hertenbiefstuk met paté en madeirasaus. Het geheel was gegarneerd met gebakken aardappeltjes en courgette uit de oven.
En als toetje had Angie, ze is Amerikaanse van geboorte, een cake gemaakt op basis van een brownie, maar dan zonder bruine basterdsuiker, met witte chocolade, cranberries en noten erin. Dat schijnt een caloriebom te zijn, maar het was zo ontzettend lekker.
We hadden een topavond met elkaar, met allerlei gesprekken, over van alles en nog wat, soms serieus en soms met een uitbundige lach. En voordat we het wisten was het ineens half 12!
We bedankten ze voor de gezellige avond en hebben ze gezegd dat ze het maar eens snel terug moesten komen halen. En dat gaan ze zeker doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten