zaterdag 29 december 2012

Vijfde Kerstdag

Deze vijfde kerstdag stond in het teken van Lesvos en eten bij de Griek.
Vandaag waren we op bezoek bij Marc en Erna, in 's Gravenmoer, Brabant. Marc en Erna zijn onze Lesvos-vakantievrienden. Een paar keer per jaar (2 tot 3x) bezoeken we elkaar om bij te praten, onder het genot van een hapje en een drankje. En daarna lekker Grieks eten.

Maar, om te beginnen reden we dus eerst naar 's Gravenmoer om bij Marc en Erna thuis wat te drinken en bij te praten. Erna heeft sinds de afgelopen zomer serieuze hartproblemen, waardoor hun zomervakantie naar Lesvos helaas geannuleerd moest worden. Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter met haar. Ze heeft wel allerlei medicijnen en staat nog steeds onder controle bij een cardioloog.
Ze hebben wel inmiddels de zomervakantie naar Lesvos, Elpiniki, geboekt, net als wij. We zitten dit jaar weer een week samen; zij zijn er al een week als wij komen. Dus de laatste week zijn we lekker samen, wat ook niet geheel onbelangrijk is.

Rond 19.00 uur hadden we gereserveerd bij de Griek, waar Marc en Erna altijd naartoe gaan: Restaurant Akropolis in Oosterhout.
Dit restaurant is nog een Grieks restaurant 'oude stijl'. Met griekse beelden, zuilen en druiventrossen aan het plafond. Op zich wel gezellig, maar wel een stijl die je meer en meer ziet verdwijnen. Steeds meer Griekse restaurants zijn nl. aan het 'evolueren' naar meer moderne en strak ingerichte eetgelegenheden.

We hebben heerlijk gegeten, zoals gewoonlijk. En terwijl praatten we bij over van alles en nog wat. Het was weer ouderwets gezellig. En fijn ook dat het met Erna weer zo goed gaat. Je zag het ook aan haar: ze zag er gewoon goed uit en verkeert in blakende gezondheid! Goed om dat te zien.
Rond kwart over negen reden we weer naar huis, met een voldaan gevoel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten