zaterdag 15 december 2012

Kerst Doelenconcert 2012

Vanavond zijn we  naar het Doelen Kerstconcert geweest, in de Doelen Rotterdam. Kirstie moest meezingen, Nicole en ikzelf zijn wezen kijken en luisteren.
We kregen een prachig concert voorgeschoteld, met prachtige liederen en mooie koren. Speciaal gastkoor was het Vocaal Ensemble "Chantibelle'. Zij openden het concert met  "O come, all ye faithful". Prachtig a capella gezongen, loepzuiver. Ze stonden aan weerszijden opgesteld in het gangpad tussen het publiek. Het klonk werkelijk schitterend.
Na de opening volgde het "Into my Heart", een lied waar ieder jaar mee begonnen wordt.
De rest van de avond werd gevuld met prachtige kerstliederen. Afwisselend gezongen door de koren, Chantibelle en de solist, Sander Heutinck, bariton.

Het hele concert klonk als een klok, iedereen was goed bij stem. En mooi dat er niet alleen de geijkte, ieder jaar weer terugkerende liederen gezongen werden. Maar ook een aantal onbekendere, maar zeker niet minder mooie liederen. Het gaf het geheel en verfrissend karakter.
Ook de muzikale intermezzo's van het orkest waren prachtig om te horen. Absoluut hoogtepunt hierbij was Händels harpconcert Opus 4 nr. 6 in Bes: andante, allegro. Fanstastisch gespeeld door de harpiste die het gehele stuk uit haar hoofd speelde: kippenvel.
Toch mooi om het weer mee te maken dit jaar. Volgend jaar weer!
Voor de liefhebbers heb ik hieronder het programma afgedrukt, opklikken voor groot.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten