vrijdag 26 oktober 2012

Hee Mark. Je belazert de kiezer! [update]

Dahaag! Hypotheekrente-aftrek!De VVD is door de knieën gegaan en pakt samen met de PvdA de hypotheekrenteaftrek ook voor bestaande gevallen aan. Huizenbezitters zijn daarmee definitief de klos.

Dat melden bronnen rond de kabinetsformatie aan De Telegraaf nu het regeerakkoord in principe af is. In totaal wordt de komende regeerperiode voor 16 miljard bezuinigd, één miljard meer dan tot nu toe werd aangenomen.

Kiezers die dachten door een stem op de VVD hun hypotheekrenteaftrek veilig te stellen, komen bedrogen uit. Vanaf 2014 wordt de maximale aftrek jaarlijks met een half procent verminderd. In 28 jaar wordt de fiscale stimulans beperkt van de huidige maximale 52 procent naar 38 procent.De maatregel treft daardoor als eerste huizenbezitters die nu in het hoogste belastingtarief vallen.

VVD-kiezers hebben geen goed woord over voor de abrupte koerswijziging van hun partij, die de hypotheekaftrek flink wil versoberen. Dat blijkt uit de reacties die De Telegraaf overspoelden.

De hypotheekrenteaftrek wordt door een kabinet van VVD en PvdA ook voor huidige huizenbezitters aangepakt. Vanaf 2014 wordt de maximale aftrek jaarlijks met een half procent verminderd.„Puur kiezersbedrog”, briest Anton Boor uit Papendrecht, die dit jaar juist op de VVD stemde omdat de partij beloofde niet aan de hypotheekrenteaftrek te komen. „Ik snap dat de partijen wat water bij de wijn moeten doen. Maar als je een speerpunt de nek omdraait, is dat een doodsteek voor je achterban. Ik voel me in de steek gelaten door Rutte.”

Ja Mark, zo gaat dat:
De beoogde coalitie zakt weg in de peilingen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten