zondag 14 oktober 2012

Oh, what a night

Een nummer van  The Four Seasons, een grote hit uit 1963. Een nummer wat nogal eens gebruikt wordt in aankondigingen om een bijzondere weekendgebeurtenis aan te kondigen.

In muzikaal opzicht was het ook een bijzonder weekend.
Vrijdagavond oefenden we met onze muziekgroep in De Ark, ter voorbereiding op de kerkdienst van vandaag. Eén van de nummers was een negro-spiritual, "Go down, moses". De organist, Cor Jansen, was gevraagd door Piet om dit nummer solo te zingen. Cor is de bassist van het Palm Tree Quartet. Zij zongen eerder in de lijdenstijd in De Ark. Onze oefensessie beloofde veel goeds!

Zaterdagavond stond de gitaaravond van Hans v.d. Ent op het programma.  Zaterdagmiddag was het in De Klok al een drukke bedrijvigheid. Apparatuur en gitaren werden naar binnen gesjouwd, de boel werd neergezet en aangesloten en een soundcheck volgde.
Ikzelf moest 's avonds bij de 1e twee groepen de baspartij voor m'n rekening nemen, ter ondersteuning. Het werd een mooie avond. Hoe verder de avond vorderde, hoe hoger het niveau werd. De laatse die optraden, twee meiden, brachten zelfs een aantal nummers die ze zelf geschreven hadden. Erg goed, mooi gespeeld en prachtig gezongen.

Zondagochtend begeleidden we met de muziekgroep in de kerkdienst in De Ark. Het was een zgn. Scholendienst. In de week voorafgaand aan deze dienst is er nl. op de diverse basisscholen in H.I. Ambacht een thema voorbereid. En dat thema wordt dan weer in de dienst verwerkt. Het thema was "De uittocht uit Egypte". De kerk hing vol met werkstukken over het thema. Wij begeleiden met de muziekgroep een drietal liederen: "Hoe kwam Jozef door de Rode Zee", "Zomaar te gaan met een stok in je hand" en "Go down Moses". Na afloop van de dienst merkten we hoe onze bijdragen gewaardeerd worden. Erg leuk om zulke lovende woorden te horen.

En naast dit alles hadden we ook onze nichtjes nog eens te logeren. M'n zus en zwager gingen nl.naar Doe Maar in het Gelredome en zouden pas laat weer thuis zijn.
Nou, dat logeren was groot feest natuurlijk. Tekenfilmpjes kijken, spellletjes doen op de computer en frietjes met knakworst eten. En 's avonds chips eten natuurlijk!
Vanmorgen werden ze weer opgehaald. Maar ze wilden helemaal niet weg! Op de vraag of ze nog eens kwamen logeren antwoordden ze:"Jaaaa! Heel vaak!". En weer krijg je een glimlach om de mond!.

Dus, een erg leuk, maar vol en druk weekend was dat. Maar, we hebben het naar ons zin gehad en daar gaat het om. Morgenochtend om 6 uur gaat de wekker weer en begint er weer een week met allerlei verplichtingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten