Patat? nee, moet gaan ik halen, 't is vies weer, geen zin in.
Pizza? nee, geen trek in.
Chinees? nee, harstikke druk bij de afhaal, laat maar.
Maar ja, wat dan wel?
Ik had nog wel de puf om iets te koken, maar niet te ingewikkeld en toch lekker smaakvol. Dus bedacht ik wat het zou worden:
Een shoarmaschotel met roerbakgroenten en mini-krieltjes, dat leek me wel wat. Een zelf bedacht recept. En als het mislukt? Dan gaan we alsnog naar de patatboer.
Maar zoveel kan hier niet aan mis gaan. Het is een kruidig één-pansgerecht, uit de wok, voor 5-6 personen. Snel klaar, goedkoop en lekker en wat over is kun je prima invriezen.
Ingrediënten
1 kg gekruide varkensshoarma
500 gram Italiaanse roerbakgroente
500 gram grof gesneden ui
450 gram mini-krieltjes naturel
olijfolie
tomatenpuree
paprikapoeder edelsüss
Bereidingswijze:
- Verhit in de wok een scheutje olijfolie;
- Bak hierin de grofgesneden ui tot ze glazig zijn;
- Voeg het shoarmavlees toe;
- Bak de shoarma samen met de ui tot het gaar is;
- Voeg de tomatenpuree toe en roer het goed door het vlees;
- Voeg de roerbakgroenten toe;
- Roerbak het geheel ca. 10 minuten;
- Voeg de mini-krieltjes toe;
- Voeg twee theelepels paprikapoeder toe, goed doorroeren;
- Bak het geheel nog ca. 15 minuten;
- Tussendoor eventueel water toevoegen als het te droog wordt.
- Het gerecht is klaar als de minikrieltjes gaar zijn.
Eventueel knoflooksaus toevoegen bij het eten.
Eet smakelijk!
Bij ons is het goed gelukt en met een half uur zaten we aan tafel.
Zo, weer een lekker recept erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten