maandag 12 november 2012

De puinhopen van Rutte II

Diepe zucht! Begrijpt nou echt helemaal niemand dat de opeenstapeling van lastenverzwarende maatregelen en toenemende inkomensonzekerheid desastreus gaat uitwerken op de economie? De consumentenbestedingen zijn al heel lang onder de maat en dat gaat zo alleen maar nog erger worden. De middenklasse en het MKB, samen de ruggengraat van de Nederlandse samenleving, zijn niet bestand tegen een verdere achteruitgang. De neerwaartse spiraal van faillisementen, kostenreducties, en ontslagen wordt zo alleen maar verergerd!
Als de bovenmodale inkomens 4% verliezen, dan doen de de ondermodale inkomens dat automatisch ook. De natuurlijke geldstroom van bovenmodaal naar ondermodaal via de vrij markt wordt afgeknepen. Nivelleren is slecht voor de economie en kost banen, ook ondermodale banen. Het zal de Nederlandse economie verder laten krimpen en leidt tot apathie.
Het CBS houdt daar waarschijnlijk geen rekening mee, dus het alternatief dat waarschijnlijk maandag gepresenteerd wordt, is bij voorbaat prutswerk.

Ik zie het zo: We moeten met z'n allen de gigantische rekening voor het gekluns en verkwisten door de babyboomgeneratie betalen. Maar de PvdA kan alleen maar vasthouden aan het Robin Hood spelen voor de eigen achterban.
Net als een groot deel van de bevolking heeft de overheid ook jarenlang met geld gesmeten. In de 'goede' jaren stond daar - mede door de goed draaiende economie en de constante lastenverzwaringen - een groeiende stroom belastinggeld tegenover. Nu de economie hapert is de arrogantie van de overheid zo enorm geworden, dat ambtenaren zich vér boven het gepeupel verheven voelen en denken niet te hoeven bezuinigen. Hun geestelijk luie pavlovreactie is: Het volk nog verder uitknijpen! Puur om hun eigen verworvenheden te behouden.
En wat dacht je van de vakbonden, die eigenlijk alleen nog de belangen van ambtenaren (abva-kabo) behartigen. Van hen heb ik wat klein gesputter gehoord over het ontslagrecht en de WW, maar verder houden ze zich mooi stil. Logisch, de vakbonden zijn doorspekt met figuren die een partijboekje hebben en  die de vakbond zien als een mooi opstapje naar een plekje in de banencaroussel of het pluche. Zij hebben de vakbonden intussen irrelevant gemaakt.

Het sociale Nederland anno 2012, mooi vormgegeven door 'onze' solidaire linkse elite. Het land waar je - met de juiste politiek tint - als columnist kunt opklimmen tot wethouder.
Maar ook het land waar je onder het mom van solidariteit dertig jaar sociale premies betaalt om er daarna achter te komen dat eerlijk delen niet bestaat en je eigenlijk decennia lang extreem misbruikt bent.
Solidair zijn ze zeker, 'onze' linkse regenten, maar dan alleen met de eigen vriendjes. Leuke projecten in Europa of elders ter wereld. Lekker reizen, lekker experimenteren en dat alles dankzij de middenklasse in Nederland. Ze komen toch niet in opstand en ze betalen braaf elke jaar de belastingpenningen.
En dan te bedenken dat de 'boven ons gestelden', ambtenaren, bestuurders en de (semi)publieke sector, wegkomen met enorme sommen wachtgelden, tot aan hun pre-pensioen toe. Want het is toch maar belastinggeld, who cares?
Dus, asjeblieft! Wie kan die nivelleringswaanzin stoppen? Wie jaagt die tweedehans Spekman met pek en veren het land uit met z'n 'nivelleringsfeest'? Liefst voordat we met z'n allen door het putje spoelen. Dit land is het nl. zat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten