zaterdag 24 november 2012

Flash op de iPad

Mij bereiken berichten dat mensen met een iPad de filmpjes op mijn blog niet kunnen afspelen. Dat klopt ook, want een iPad ondersteund geen "flash". Flash is het bestandsformaat waarin de filmpjes op dit blog opgeslagen worden. Maar een iPad begrijpt dat dus niet en kan er niet mee omgaan. En dus zie je de filmpjes niet.
Ik vind dat een beetje een miskleun van Apple, want flash is een van de meest gebruikte formaten als het gaat om filmpjes afspelen op internet.
Ik ben eens gaan rondneuzen en kwam onderstaand artikel tegen. Daarin staat beschreven hoe je die filmpjes toch kunt afspelen op de iPad. Met dank aan macfreak.nl.


Aangezien Flash niet op een iPhone/iPod/iPad draait zijn er natuurlijk mensen die een oplossing hiervoor zoeken. Eén daarvan is Skyfire, dat beschikbaar is voor zowel de iPhone/iPod touch (2,39) als voor de iPad (€ 3,99).

Maar nu is er ook iSwifter en dat blijkt veel meer te kunnen. Want hiermee krijg je niet alleen Flash-video in beeld, maar je kan er ook Flash-spelletjes mee spelen en zelfs de Flash-banners op websites mee zien, hoewel we denken dat weinig mensen op dat laatste zitten te wachten.

Het programma is gratis, maar je kan het maar voor een bepaalde tijd gebruiken. Als je die limiet er af wilt hebben dan kost dat je 79 cent. Verder trekt het je batterij niet extra leeg, de hercodering van Flash gebeurt op een server, maar dat betekent ook dat je altijd even zal moeten wachten voordat je ook echt wat ziet. Verder wil het allemaal nog wel eens stotteren en lijkt het een goed idee om er in ieder geval voor te zorgen dat je zelf een snelle verbinding hebt.

Mocht je interesse hebben in iSwifter, in deze review van Engadget's Jacob Schulman kan je meer over dit programma lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten