vrijdag 23 november 2012

Weerbeoordeling lange termijn

Beoordeling door meteoroloog - Geldig van zondag 25 november tot vrijdag 07 december
Synoptische ontwikkeling
Sturend laag bevindt zich in de buurt van IJsland. Het bijbehorende koufront passeert vanmorgen ons land. Het front heeft een golf ten westen van het Iberisch Schiereiland welke uitdiepend richting het Engeland trekt waar het in de loop van het weekeinde aankomt. Zondag trekt het laag verder noordoostwaarts en wordt maandag nabij de Noorse kust verwacht. Een volgende randstoring arriveert dan boven Het Kanaal. Dit laag vult verder op en passeert ons land dinsdag. Vanaf halverwege de week ontstaat er een complex lagedrukgebied over het vaste land van Europa met verschillende kernen.
Modelbeoordeling en onzekerheden
Kijkend naar de afzonderlijke leden dan zien dat er vwb de koers en mate van uitdieping van de randstoring van dit komende weekeinde niet veel verschillen zijn. In de windpluim komt dat uiteraard ook tot uiting. Een flinke piek op zondag die door alle leden ondersteund wordt. Wat verder opvalt in de pluim is de geleidelijke daling van temperatuur die in de nieuwe week lijkt te gaan inzetten en wat dan moet resulteren in een periode waarin de temperaturen onder normaal uit gaan komen. Samenhangend hiermee zien we ook enkele oplossingen aan het eind van de EPS-periode met winterse neerslag.
Samenvatting meerdaagse-periode:
In het algemeen veel bewolking en af en toe regen. Zondag veel wind en tamelijk zacht. Daarna geleidelijke daling van de middagtemperatuur tot rond 6 graden later in de week.
Samenvatting EPS-periode:
Grote kans op een licht wisselvallig weertype met temperaturen die veelal onder het langjarig gemiddelde liggen.

Paraaf meteoroloog: nolet
Uitgifte: 23/11/2012 03.07 uur L
Bron: knmi.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten