Vanavond zijn we met de collega's wezen eten bij de Satebar, in de Witte de Withstraat in Rotterdam.
Op uitnodiging van één van onze collega's zijn we met elkaar een hapje wezen eten en drinken, bij wijze van kennismaking en een soort van teambuilding.
Satebar is een keten met drie vestigingen in Rotterdam. Er zit er een aan de Rodezand, in de Karel Doormanstraat en dus die in de Witte de Withstraat. Het restaurant is herkenbaar als 'keten', met in elke vestiging een vergelijkbaar
interieur: licht en clean. In zwart, wit, grijs en diverse tinten bruin
en beige. De tafels en stoelen zijn van licht hout en langs een van de
wanden staat een bank. Het lezen van de menukaart kost niet al te veel tijd. Niet dat het
aanbod beperkt is, maar aan de omschrijving van de gerechten worden
weinig woorden vuil gemaakt. Er zijn voorgerechten, gerechten
onderverdeeld in saté, groenten, vlees en kip, hoofdgerechten (als nasi
rames) en bijgerechten. De meeste namen krijgen een korte omschrijving mee en wat erg prettig is: de mate van pittigheid wordt aangegeven met pepertjes:
- een doorgestreept pepertje: niet pittig
- één pepertje: pittig
- twee pepertjes: zeer pittig.
Ik heb er lekker gegeten. Al moet ik wel zeggen dat dit niet een eettent is waarvan ik zeg: Daar moet ik binnenkort eens met familie of vrienden naar toe. De inrichting op zich is leuk, maar omdat het een keten is en alle zaken er hetzelfde uitzien, heeft het iets McDonalds-achtigs.
Het eten daarentegen was prima, de bediening goed. Maar er hangt toch een fastfood-sfeer: Leuk om er tussendoor snel een hapje te eten, maar niet om eens gezellig uitgebreid te gaan dineren.
Het was best wel gezellig om elkaar eens in een andere setting mee te maken. Maar omdat je maar één ding gemeenschappelijk hebt - het werk - gaan de meeste gesprekken daar toch over, zij het in een informelere sfeer dan op het werk. En na anderhalf uur ben ik daar wel klaar mee.
Even na achten gingen we weer naar huis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten