zaterdag 12 januari 2013

Eten met vrienden? Pilav!

Eten met vrienden, één van de leuke dingen van het leven. Het leven is tenslotte een feestje, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen.
In Gorinchem wonen Dick en Nicole met hun drie jongens en hond Doba. In de loop der jaren is er een sterke band en een hele goede en diepgewortelde vriendschap ontstaan. En dat uit zich o.a. in het regelmatig met elkaar eten en in de zomer barbecueën. Want hoe kun je vriendschap het best vieren? Door de gezelligheid met elkaar te zoeken en te maken. Zo ook vandaag. Er stond Pilav op het menu.

Pilav is een heerlijk kipgerecht, met stukken kipfilet, paprika en perzikstukjes in een licht zoete saus. Perfect te combineren met witte rijst. Over de spelling (is het nu pilav of pilaf?) maar vooral de herkomst van dit gerecht krijg ik op het internet maar geen duidelijkheid. De één zegt Bulgarije, de ander van de Balkan in z'n algemeen, weer en ander Turkije. En wikipedia leert dat het ook in het Midden-Oosten op de menukaart staat, maar daar ziet het weer totaal anders uit dan de manier waarop wij het kennen. Over de smaak is die duidelijkheid er gelukkig wel, want die is gewoon goed door zijn ongebruikelijke, fris-zoetige smaak.
En als je daarna ook nog eens een ijsje van McDonalds als toetje hebt, dan is de smaaksensatie compleet! Genieten, in de meest complete zin van het woord!

Voor de liefhebbers heb ik hieronder het recept neergezet. Het is een makkelijk recept en in principe kan het in drie kwartier klaar zijn. Probeer het maar eens, want dit is zo ontzettend lekker!

Pilav

Ingrediënten voor 4 personen:
 • ca. 400 gr. kipfilet
 • 1 rode paprika
 • 1 groene paprika
 • 1 blik perzikken op siroop (425 gr)
 • 1 ui
 • 3 grote tomaten
 • 2 kleine blikjes tomatenpuree, gemengd met water in een mok
 • ketjap (zoete)
Bereidingswijze:
 1. Kip in blokjes snijden en aanbakken.
 2. paprika's en tomaten wassen, in blokjes snijden
 3. Bak de paprika mee met de kip.
 4. De ui klein snijden en erbij doen.
 5. Siroop van de perziken erbij
 6. tomaten en tomatenpuree erbij
 7. ketjap erdoor roeren tot een mooie rood-bruine kleur ontstaat
 8. De perziken klein snijden
 9. Meng de perziken als laatste erdoor en even warm laten worden

Je kunt de perziken uit blik ook vervangen door verse, geschilde perziken of nectarines. Je hebt er dan en stuk of 4, 5 nodig. Gebruik daarnaast ook een glas perzikensap of nectar.
Serveren met witte rijst en smullen maar!

1 opmerking:

 1. Heel lekker en gemakkelijk te maken: bedankt voor het recept! Ik heb een groot blik perziken gebruikt en 3 cm. geraspte verse gember toegevoegd bij het fruiten van de ui.

  BeantwoordenVerwijderen