maandag 7 januari 2013

Het zit er weer op

De plicht roept...
Uit met de pret...
Terug in het gareel...

Voor wie het nog niet in de gaten hadden: Wij waren de afgelopen 17 dagen vrij. Kerstvakantie, net zoals een groot deel van werkend Nederland. Afgelopen woensdag ging een deel daarvan al weer aan de slag. Maar vandaag is het echt voorbij. We gaan weer aan de arbeid, tot onze knieën de bagger in, dit land uit het slob trekken.

Het was een heerlijke vakantie, die begon met het Kerst-Doelenconcert op 22 december jl. en gevolgd werd door de merkwaardige gebeurtenissen op die late avond en nacht.
Maar, we hebben heerlijk genoten van de kerstdagen en de jaarwisseling. Maar vooral van de vrije tijd die we hadden. Het voelde als een echte vakantie: Laat de boel de boel. Elke dag uitslapen, eten wanneer we daar trek in hadden en verder doen en laten wat we wilden. Wat een zaligheid, wat een vrijheid. Maar, aan alle dingen komt onherroepelijk een einde. Alleen: dat einde komt altijd te vroeg.

Zeker als om 5.30 uur de wekker weer gaat. Het is dan definitief afgelopen met de pret: Bed uit, scheren, douchen, aankleden en om 7 uur de deur uit. En werken tot 17.00 uur. De rest van de week, dag in, dag uit.
Nog 29 weken, oftewel nog ruim 200 dagen en dan hopen we naar Lesvos te vliegen. Dat is weer iets om naar uit te kijken. Best belangrijk, dat je weet waar je het voor doet en dat er weer iets leuks in het verschiet ligt, ook al lijkt het nog zo ver weg. Alhoewel, tijd vliegt! Voor je het weet...

Oase van rust

Geen opmerkingen:

Een reactie posten