zaterdag 26 januari 2013

Gezellig 'thuis' eten

Nou eens een keertje niet uit eten. Maar gewoon, lekker thuis. Het is lang geleden dat pa en ma hier bij ons thuis meegegeten hebben. Als ik me het goed herinner, is dat de laatste keer een keer met kerst geweest, ergens in 1997. Samen met Peter en Liel, toen nog zonder kinderen.
Kortom, lang geleden, te lang.

Dus hebben we een week of wat geleden afgesproken dat pa en ma hier, bij ons thuis, zouden komen eten. Eind van de middag, rond een uur of 4, waren ze er. We hebben eerst koffie gedronken en later een borrel. Het was gezellig en we kletsten over van alles en nog wat. Zonder dat we er erg in hadden, was het ineens etenstijd.

Kirstie had lekker kippenbouillon getrokken, die we afgemaakt hebben met soepgroenten en een klein beetje kerrie erin.
Na de soep ben ik aan het hoofdgerecht begonnen. We hadden bedacht dat kip-kerrie wel lekker zou zijn. Bovendien is dat ook niet zo gek veel werk en je kunt eigenlijk alles van te voren al voorbereiden. Dat had ik dus ook gedaan: kip in de kerrie-marinade, de groenten schoongemaakt en gesneden en de ananasschijven in blokjes. Groot voordeel is dan dat als je trek begint te krijgen, je eigenlijk gelijk kunt beginnen met koken en met een half uur het eten op tafel hebt.

De kip kerrie was heerlijk. Goed gelukt, want dat verschilt nogal eens per keer. Niet dat het dan mislukt, maar de smaak is dan niet helemaal wat je ervan verwacht had. Maar de balans tussen kerrie en kip was vandaag goed. Ik had er lekkere langkorrelige Surinaamse rijst  (de lekkerste!)  bij gekookt. En dat combineerde goed samen. Allemaal een glaasje Canei erbij. Het was heel erg gezellig, het eten was goed en gedurende de avond bedachten we dat we dit veel vaker zouden moeten doen. Maar dat doen we ook, binnenkort.
Nadat we allemaal voldoende hadden, hebben we een ijsje gegeten. Met de kerst hadden we bij m'n schoonouders van die kleine bakjes Hertog IJs en die waren echt lekker. Dus die had Kirstie voor vandaag ook gehaald.
Dat zijn mooie bakjes ijs, precies genoeg voor één persoon. En lekker!
Als afsluiter hadden we een lekker kopje koffie met een speculaaslikeurtje en een bonbon erbij.
Wat een gezellige avond hadden we zo samen. Pa en Ma hadden het ook erg leuk gevonden en het eten was lekker.
We doen het snel nog eens.
Rond half 10 gingen ze weer naar huis, door de dooiende sneeuw. Het was een mooie avond.Geen opmerkingen:

Een reactie posten