vrijdag 25 januari 2013

'Verschillige' Bertje Molenaar

Bert Molenaar, verslaggever bij de 'verschillige' omroep De Vara, spreekbuis van het fatsoenlijke socialistische gedachtengoed in dit land, durft tegenover het NRC met droge ogen te beweren: 'Misschien is er wel geen sms. Ik sluit niks uit. Een kind is dood, dat is niet te verdragen. De ouders schamen zich. Met zo'n brief is dan alles opgelost. Dan heb je een externe vijand: het pesten.'
Zo zie je maar, sommige socialisten liegen nu eenmaal en gaan over lijken. Soms noemen ze dat 'cabaret' en soms noemen ze dat 'achtergrondjournalistiek'. Als ze maar iemand politiek correct kapot kunnen maken.
Wat bezielt die Molenaar in vredesnaam? Waarom zou je je hier mee bezighouden? Even lekker controversieel doen om een idiote 'nuance' aan te brengen, om te laten zien hoe geweldig ruimdenkend je wel niet bent....


De ouders van Tim Ribberink, die vorig jaar zelfmoord pleegde omdat hij gepest zou zijn, hebben woedend gereageerd op de gisteren uitgezonden documentaire 'Het Zwijgen van Tilligte' van VARA-programma DeGids.fm'. Theo Scholte Lubberink, de oom van Tim, heeft uit naam van de ouders gereageerd in NRC.

Bert Molenaar, ging eens wroeten naar de brief van de doodgepeste Tim Ribberink. Want niemand had wat gehoord van pesten, dus was hij dan wel echt gepest, vroeg Molenaar zich af.
Knorrend door het verleden van Ribberink heen kwam hij gisteren met een twee uur durende documentaire met als bottom line: die brief was nep.
Vervolgens krijg je ophef. Want ja, het is natuurlijk een beetje pijnlijk om zo'n brief in twijfel te trekken. Waarheidsvinding, het is een groot goed.

MAARRR. Waarheidsvinding is wat anders dan aannames staven met aannames, en daaruit conclusies trekken. Zoals Bert Molenaar deed. Want als je zo te werk gaat, wil de waarheid nog wel eens anders zijn dan jouw aannames. En dan trekt de familie, die een zoon verloren is, het niet meer, en slaan je met het origineel om oren. Die brief was ONTZETTEND ECHT. Nee, het was geen papieren brief. Het was een tekst op de telefoon. Wat verandert dat aan de inhoud?
Als het niet op een dode boom staat bestaat het zeker niet. Journalistiek van de oude school. Bertje weet nog niet van het bestaan van een digitaal tijdperk af blijkbaar...

(met dank aan geenstijl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten