zaterdag 19 januari 2013

Pa, gefeliciteerd met je verjaardag!

We zijn allebei nog in de gezegende omstandigheid dat we onze ouders nog hebben, in hun volle gezondheid en levenslust. En daar zijn we heel dankbaar voor!
Vandaag is Pa, mijn vader, jarig. Hij wordt 73 jaar. Er staan allerlei feestelijkheden op het programma, later daarover meer.
Maar het gaat een drukke familiedag worden!

Vanmorgen zijn we op verjaardagsvisite geweest. We hadden voor pa een goeie gardena snoeischaar gekocht. Want, aldus pa, wat 'ie nu heeft is een waardeloos ding. Dus hebben we gisteren bij de intratuin de beste Gardena-snoeischaar gekocht die we konden vinden. Want goed gereedschap is belangrijk, goedkope troep daar heb je niks aan.

We hadden ook nog een led-stekkerlamp, met een dimmer voor pa gekocht. Handig bijvoorbeeld als leeslampje in de caravan. Dat komt nl. zo: Wij hebben zelf ook zo'n lampje in de gang in het stopcontact zitten. En elke keer als pa en ma bij ons komen zegt pa:"Goh, dat vind ik nou zo'n leuk lampje joh". Dus het leek ons een leuk idee om die er ook bij te geven. En dat bleek een schot in de roos .

Van Liel, Peter en de meiden kreeg pa lekkere warme kaplaarzen, dik en warm gevoerd van binnen. Pa's andere kaplaarzen waren lek en hij kreeg steeds van die koude voeten. Janneke had een mooie tekening gemaakt en zelf gefeliciteerd erop geschreven. Rosalie is ook nog iets aan het maken, maar dat was nog niet af, dus dat komt vanavond.

Verder was er nog familie die op verjaardagsvisite kwam: Oom Wijnand en tante Jenny, oom Jan en tante Gera en oom Klaas en tante Alie. De rest wordt vanmiddag verwacht.

Vanavond zijn we (Liel, Peter, Janneke, Rosalie en wijzelf) uitgenodigd door pa en ma om gezellig te gaan eten bij de Chinees, China Town aan de Plantageweg.
Om 18.00 uur hadden pa en ma een tafeltje gereserveerd. We kwamen tegelijk met ze binnen, half bevroren. Want het was ijskoud buiten, door de ijzige wind die er stond. De thermometer gaf -4,5 aan, maar door de wind voelde het als -12!
Peter en Liel met de meiden waren er na een kwartiertje ook. Rosalie had haar tekening ook af en ze kwam hem trots aan opa geven.: Een groot vel met allemaal plakplaatjes erop, schitterend!
Wat gezellig en leuk om dit met elkaar zo te doen. Janneke hing de hele avond om me heen, Rosalie om Kirstie. Ik vind het allemaal best, dat gefiedel en gehang aan me. Ik probeer zo een zo leuk mogelijke oom voor ze te zijn en Kirstie een zo leuk mogelijke tante. Ze zijn in ieder geval gek op ons en we genieten er met volle teugen van.

Het eten was als vanouds weer goed, zoals we dat eigenlijk al jaren gewend zijn bij China Town. We hebben heerlijk van het buffet gegeten. Erg prettig ook dat je dan zelf je hoeveelheid bepaalt en wat je opschept. Ik vind het een goed concept.
Het was gelukkig ook niet zo superdruk en dat is wel zo prettig bij een buffet. Want als je eerst een hele rij moet gaan staan wachten, da's niks.
Rond half 9 heeft pa afgerekend, hebben we gedag gezegd, pa en ma bedankt voor het eten en zijn we naar huis gegaan, lopend door de ijzige kou. Even voor 9 uur waren we weer thuis. We zijn heel dankbaar dat we pa's 73e verjaardag zo met elkaar hebben mogen vieren! Het was een mooie dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten